Vprašanje ne spada nikamor drugam? Vprašajte tukaj.
#1442
Pozdravljeni,

Bliža se čas nadgradnje avta, kjer se bo zamenjalo malo morje stvari.

Ker bo avto tako ali tako stal nekaj časa bi rad nekaj pozornosti namenil tudi odbijačem ter blatnikom katerim trenutno že kar lepo odstopa barva. Nazadnje sem jih obnovil 2 leti nazaj, vendar po rezultatih sledeče ne nekam dobro.

Torej če imate kakšne izkušnje z barvanjem plastike, bi bil zelo vesel če jih delite.

Kakšne priprave imate pred barvanjem ter katero barvo uporabljate itd.

Slika
Slika
#1443
Glede na trenutno barvo, ki izgleda rahlo grobo, bi se jaz odločil za Raptor Liner.
Plastične obrobe bi razmastil, pobrusil z grobim brusnim papirjem (180 - 240 grit), jih ponovno razmastil z neko vrsto razredčila (dokler ni krpa s katero jih brišeš popolnoma čista), nanesel dober temeljni sloj za plastiko ter nato nanasel Raptor Liner.

Videoposnetek U-POL navodil za barvanje plastike
U-POL temeljna barva za plastiko
U-POL Raptor Liner črna barva
KRiStJaN11 je všeč
#1445
Definitivno je potrebno staro barvo spraviti stran, do plastike. Lahko uporabiš papir, ki ti ga je predlagal @game-on , če boš potem res barval z Raptorjem. Za čiščenje je najbolje antisilikoner.
Jaz načeloma plastike barvam z bumper barvo, ki je v osnovi - kot pove že ime samo - barva za odbijače. Je pa treba podlago potem malce bolje pripraviti, se pravi, na koncu plastiko zbrusit z vsaj 800 ali 1000 na vodo, da ne bo sledi papirja skozi barvo. Obvezno plastik primer, čeprav naj bi ga že vsebovala barva sama. Z njo sem pobarval že veliko zunanjih delov, tokrat v mojem projektu tudi notranje in nimam pripomb. Še vedno se dobro drži!

Plastik primer lahko kupiš v vsaki bolje založeni trgovini z barvami, bumper barvo pa ti težko svetujem, ker jaz jemljem materjal že v službene namene preko SILCO-ta. Nisem prepričan, če imajo tudi maloprodajo, lahko pa preveriš na njihovi strani. Šifra izdelka je 6116.
https://www.silco.si/produkti/produkt/p ... 16-b-paint
Antisilikoner uporabljajo avtoličarji pred nanašanjem barve. Odlično čisti in razmaščuje, a ne topi. Pomojem se ga tudi dobi v trgovinah z laki in barvami.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
KRiStJaN11, game-on je všeč
Kompresor

Nimam pretiranega znanja o kompresorjih, bi pa rek[…]

OM606

Pa si rekel, da ne veš, če se upaš l[…]

Ineos Grenadier

In pa, kaj sploh je 'življenjska doba' motorja p[…]

[Reddit] Land Cruisers

https://www.reddit.com/r/LandCruisers/comments/sw6[…]